فهرست مطالب
ساخت سونا خشک قدمتی دیرینه دارد و به دوران یونان باستان بر میگردد و در حال حاضر به شکلهای مختلف ساخته میشود. ساخت سونا خشک مراحل خاصی دارد که در تمامی مراحل باید نکاتی رعایت شود تا در نهایت سونایی با دمای مناسب طراحی گردد و افراد استفاده کننده بتوانند نهایت لذت را کسب نمایند. برای آشنایی و دریافت اطلاعات در ارتباط با نحوه ساخت و نکاتی در ارتباط با طراحی سونا خشک کافیست تا پایان این مطلب با فروشگاه آبیکو همراه باشید.
نکات قابل توجه پیش از طراحی سونا خشک
1- در حالت کلی باید بدانید برخلاف سونا بخار، در سونا خشک رطوبت بسیار پایین است و این امر موجب میشود تا بدن انسان بتواند دمای بالای محیط را تحمل کند. بنابراین در هر مرحلهی ساخت سونا خشک باید دو نکته مد نظر قرار گیرد:
- عایقکاری
- تنظیم رطوبت بسیار پایین و دمای بالا
2- رنگ چوبی که در محیط سونا استفاده میشود باید با چوبهای معمولی متفاوت باشد. زیرا با توجه به شرایط دمایی سونا، استفاده از رنگ طبیعی میتواند منجر به ایجاد بیماریهای پوستی و حتی سرطان گردد.
3- برای عایقکاری بهتر و استفاده از چوب کمتر بهتر است از اتاقک سیمانی استفاده کنید. ساخت اتاقک سیمانی هم از نظر هزینه و هم از نظر عایقکاری بهینهتر است. درضمن باید مراحل چوبکاری را پس از طراحی اتاقک سیمانی انجام دهید.
4- در نظر داشته باشید اتاقک سیمانی و اتاقک چوبی هنگام ساخت سونا خشک باید با توجه به محدودیتهای طراحی و کاربردی استخر، کوچکتر ساخته شوند. این امر موجب
- بهبود دمایی و رطوبت سونا میشود.
- و توان عایقی پروژه را افزایش میدهد.
5- چوبی که برای چوبکاری سونا خشک مورد استفاده قرار میگیرد باید نرم، خشک و مسطح باشد. بهترین نوع چوب برای ساخت سونا خشکف چوب کاج روسی است.
6- چوبی که برای طراحی سونا خشک استفاده میکنید باید فاقد شیره یا چربی باشد. همچنین ضخامت چوب برای سوناهای کوچک باید 18mm و برای سوناهای بزرگ باید 22mm باشد.
7- پیش از طراحی سونا خشک باید سیم فشار قوی برای نصب هیتر کشیده شده باشد. برق هیتر برقی به دلیل فشار بالایی که متحمل میشود باید صد در صد براساس محاسبات و درون خرطومی نسوز انجام شود. همچنین به هیچ وجه نباید روی کار یا زیر چوب کشیده شود.
مراحل طراحی و ایجاد سونا خشک
ابتدا با متخصصینی که قرار است مراحل کار طراحی سونا خشک را انجام دهند مشورت نمایید و محلی که برای احداث سونا در نظر گرفتهاید را به آنها نشان دهید. سپس متخصصین با در نظر گرفتن استانداردهای جهانی و داخلی و با توجه به فاکتورهای زیادی نظیر
- محل تعیین شده بر حسب ابعاد
- پوشش(چوب)
- سیستم گرمایش
- نوع برق سونا به صورت تک فاز یا سه فاز
برای اجرای اصولی و مطابق با قواعد استاندارد اقدام مینمایند.
اتاق سونا خشک
باتوجه به نوع سونا خانگی یا عمومی ابتدا اتاقکی برای ساخت سونا در نظر گرفته میشود. بهتر است اتاقک سیمانکاری و عایقبندی شده باشد تا از هدر رفتن گرما جلوگیری کند. سپس نصاب چوبکاری اتاقک سونا را انجام میدهد. در مراحل بعدی رنگکاری چوبها و نصب هیتر سونا خشک انجام میشود.
اگر تمایل دارید به صورت شخصی سونا داشته باشید و در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید میتوانید برای ساخت سونا خشک خانگی اقدام کنید. برای این کار به محل بزرگ و هزینه زیادی نیاز ندارید و با صرف هزینه اندکی میتوانید در گوشهای از اتاق خواب و حتی تراس منزل خود نسبت به احداث آن اقدام نمایید.
هیترهای سونا خشک
گرمن سونا مهمترین وسیلهای است که عملکرد رضایتبخش سونا به آن بستگی دارد. در واقع گرمکن هسته مرکزی سونا میباشد و در صورت نبود آن چیزی به نام سونا معنا نداشته و تنها یک اتاقک چوبی خواهید داشت. بنابراین در ساخت سونا خشک همواره باید گرمکن با بیشترین دقت و از بهترین مدلهای موجود در بازار انتخاب شود. در حال حاضر دو نوع اصلی گرمکن وجود دارد:
هیترهای معمولی نوع سنگی
هیترهای معمولی نوع سنگی در طرحها و مدلهای گوناگون به بازار عرضه شدهاند و متناسب با نوع طراحی از
- برق
- گاز
- گازوییل
- یا حتی چوب
برای گرم کردن اتاق استفاده میکنند. گرمکنها اغلب در محفظهای فولادی تعبیه شدهاند و جهت توزیع یکنواخت گرما در تمام فضای اتاق سونا روی دیوار یا کف نصب میشوند و بهتر است پشت هیترها از آجر نسوز استفاده شود.
با روشن شدن هیتر بستر سنگی آن در اثر گرمای ایجاد شده داغ میشود و سپس به صورت غیر مستقیم و با استفاده از انتقال حرارت جابجایی و تشعشی، فضای سونا را گرم میکند. دمای متداول این نوع گرمکن(هیتر) اغلب بین 60 تا 88 درجه سانتیگراد میباشد و به منظور حفظ ایمنی کاربران و جلوگیری از تماس بدنی با هیتر اغلب دور آن محافظ قرار داده میشود.
هیترهای مادون قرمز
هیترهای مادون قرمز ابتدا در دهه 70 قرن بیستم برای تجهیزات جوجهکشی طراحی شدند. اما این روزها در ساخت سونا خشک برای ایجاد گرمایش سونا کاربرد دارند. محل نصب این گرمکنها
- روی دیوار
- یا زیر محل نشستن کاربران
میباشد. در هیتر مادون قرمز تشعشع نقش اصلی در تولید گرما را ایفا میکند و گرما را مستقیما به بدن کاربران منتقل میکند. این هیترها در مدت زمان 5 تا 10 دقیقه گرم میشوند و بین 43 تا 66 درجه سانتیگراد گرما تولید میکنند.
هیترهای برقی
هیتر یا کورههای برقی با استفاده از المنتهای برقی کار میکنند. این منبع حرارت از نظر
- سهولت
- تمیزی
- و دسترسی
بسیار مورد توجه هستند اما از نظر مصرف انرژی برق، بسیار پر مصرف میباشند از این رو تا حد امکان سعی بر آن است که از سایر منابع گرمایشی در ساخت سونا خشک استفاده شود. همچنین در صورت استفاده از این نوع گرمکنها باید نکات ایمنی کاملا رعایت شوند.
قیمت ساخت سونا خشک
برای برآورد قیمت طراحی و ساخت سونا خشک عوامل مختلفی نظیر
- سایز اتاق سونا
- نوع چوبی که در ساختن سونا خشک بکار برده میشود (این بخش اصلیترین هزینه سونا خشک میباشد)
- نوع هیتر سونا خشک که میتواند هیتر HARVIA، هیتر mega spa ویا هیتر چوب سوز HARVIA باشد.
نقش داند. شما عزیزان برای برآورد هزینه ساخت و طراحی سونا خشک میتوانید با کارشناسان با تجربه فروشگاه آبیکو تماس حاصل فرمایید.